Juhtkiri: Võõrale maale telkima

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Augustist hakkas kehtima uus igaüheõigus. Kui varasema seaduse järgi ei tohtinud võõral maatükil pärast päikeseloojangut viibida, siis nüüd seda keeldu ei ole. Valdavalt individualistlikes eestlastes, muidugi neis, kes metsaomanikud, tekitab muudatus valdavalt hirme ja nördimust. Tõsi küll, kui omanik otseselt keelab, siis tema sõna on siiski tema omal maal seaduseks. Paraku aga ei saa kogu aeg käia metsas keelamas ega ka iga meetri järel keelavaid silte panna.

Eeskätt on metsaomanikel kartus läbustajate ees, kes pärast telkimist ja pidutsemist oma prahi maha jätavad. Teisalt ka tuleoht, sest vahel on meil pikad kuivad perioodid nagu praegu ja metsad on äärmiselt tuleohtlikud.

Ega päris suvalisse metsa muidugi massiliselt telkijaid ilmselt kunagi ei tulegi. Aga kui tegemist on atraktiivse puhkepiirkonnaga, siis võib olukord teistsuguseks kujuneda ja näiteks need metsaomanikud, kelle maad paiknevad mõne kena veekogu vahetus läheduses, võivad telkijate rohkuse tõttu hätta sattuda. Eks siin aitab siis inimeste teadlikkuse tõstmine ja sobiva telkimisplatsi ja lõkkekoha ettevalmistamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles