52 noort saksofonisti valmistuvad kauniks kontserdiks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda linna toimuvas üleriigilises saksofonistide suvekoolis harjutab poolsada saksofoniõppijat ja -harrastajat
Kunda linna toimuvas üleriigilises saksofonistide suvekoolis harjutab poolsada saksofoniõppijat ja -harrastajat Foto: Erakogu

Kunda linna klubis 11.–17. ­augustini toimuvas üleriigilises saksofonistide suvekoolis harjutab poolsada saksofoniõppijat ja -harrastajat professionaalide juhendamisel, et astuda üles kontserdiga.

Saksofonistide suvist täienduskoolitust korraldatakse Kundas juba kolmeteistkümnendat korda. Suvekoolis õpitakse ja lihvitakse saksofonimängu ansamblitundides, harjutatakse orkestris koosmusitseerimist ja individuaalselt EMTA professor Olavi Kasemaa käe all. Osalejate suure huvi ja arvu tõttu on kaasatud ka abiõpetajaid, kelleks on suvekooli vilistlased Kevin Ambus ja Kristlin Kunnus. Noorema vanuserühma ansamblitundide õpetaja on Edvin Lips Rakvere muusikakoolist, koondorkestri dirigendiks-õpetajaks ja ka suvekooli kunstiliseks juhiks on Rakvere ja Kuusalu muusikakooli õpetaja Jüri Takjas.

Lapsi ja noori on suvekooli tulnud Viimsist, Tartust, Rakverest, Põltsamaalt, Keilast, Avinurmest, Vastseliinast, Pärnust, Nõost, Kuusalust ja veel mitmest Eesti paigast – geograafiliselt väga erinevatest piirkondadest, kus õpetatakse saksofonimängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles