Eesti – kas kõikide joodikute paradiis?

, Kunda linnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Landberg.
Jüri Landberg. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Esimesest juulist kehtima hakanud uus seadus lubab kõigil ja kõikjal vabalt juua. Ning seda ka tehakse, ohjeldamatult ja kohta valimata. Käies ringi ei saa nagu arugi, kus asud, kas mingil suurel labrakal või festivalil. Kuhu aga saadakse, sinna maha istutakse. Viibides rannas panin tähele, kuidas keset lõõmavat suve oli seltskond ennast mõnusalt päevitama sättinud ja lasi aga rõõmsalt toorel viinal hea maitsta.

See, kuidas nende tervis sellele niisuguses kuumas vastu peab, on muidugi nende endi asi, kuid lähedal liivas mängivad lapsed panid mind sügavalt mõtlema, kas sellist viinavabadust me soovisimegi.

Kas me soovime, et meie lapsed saaksid maast madalast teada, kuidas näeb välja üks umbe tõmmanud viinanina, kuidas rannas võib seltskond vabalt jöriseda ja jaurata ning kõikide teiste õigustele vabalt vilistada?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles