Politseimuuseum kontrollib liiklusohutust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Politseimuuseum.
Eesti Politseimuuseum. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Nädalavahetusel saab politseimuuseumi liiklusohutuspäeval istuda politseibussis ja kiigata eravärvides patrullautosse. Samuti saavad huvilised kontrollida oma silmaga, kui palju Rakveres kiirust ületatakse. “Kuna uus kooliaasta on algamas, siis lõpetame oma suveüritused liiklusohutuspäevaga,” ütles politseimuuseumi direktor Andrus Eesmaa.

Täna kella 14–16 peetaval üritusel peab muuseumiõuel loengu liikluskasvatuse spetsialist Katrin Kärner. “Teeme jalgrattakiivriga testi ning näitame, milline näeb välja õigesti varustatud jalgratas. Samuti tutvustame liikluspolitsei töövahendeid ning piilume patrullauto sisemusse,” rääkis Eesmaa. Lisaks saab end proovile panna mängudes ja võita auhindu.

“Lähme ka tänavale kiirust mõõtma ja kontrollima, kui paljud Tallinna tänaval sõitvad juhid seadust rikuvad. Meil on neid ekskursioonide raames väga palju ette tulnud.”

Sarja eelmistel üritustel demonstreeriti veekahurit ja pommirobotit. Septembrist jätkub Politseimuuseumis sari “Politseiakadeemia”, järgmise loengu peab tuntud liikluspolitseinik Villu Vane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles