Vihula mõisas kõlab kaunis kitarrimuusika

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihula mõisakompleks.
Vihula mõisakompleks. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Vihula mõisas esitab 20. augustil kell 16 eesti ja maailma kaunist kitarrimuusikat Tiit Peterson.

Kontserdil kõlab kitarrimuusikat Hispaaniast, Itaaliast ja Lõuna-Ameerika maadest, taasiseseisvuspäeva puhul ka mõni armastatud eesti lugu.

Kavasse kuuluvad kitarristi meelispalad, mis sobivad ilusasse romantilisse suvepäeva. “Kujutan ette, missugune suvepäeva idüll Vihulas valitseb. Inimesed tulevad jalutama, kuulavad muusikat ja pärast naudivad jälle koha kaunist omapära,” ütles Tiit Peterson.

Missugused eesti lood esitamsele tulevad, jätab kitarrist saladuseks, vihjates vaid, et kõlab ka armastatud helilooja Raimond Valgre meloodiaid. “Las olla need publikule üllatuseks. Palade sissejuhatuse poole minuti jooksul on kuulajatel võimalik ära arvata, mis lugu kõlama hakkab,” lausus Peterson.

Tiit Peterson on väljapaistvamaid eesti kitarriste. Vaimustavate kavadega on ta oodatud esineja nii Eestis kui mujal maailmas. Ta on plaadistanud kõik olulised eesti kitarrimuusika teosed.

Kirgliku nüüdismuusika esitaja ja propageerijana on Tiit Peterson inspireerinud eesti heliloojaid looma uusi teoseid kitarrile. Talle on kirjutanud muusikat René Eespere, Peeter Vähi, Raimo Kangro, Urmas Sisask, samuti Kai Nieminen, Jorge Cardoso, Harri Wessman ja Minna Leinonen.

Lisaks aktiivsele interpreeditegevusele on Tiit Peterson koolitanud terve uue põlvkonna professionaalseid kitarriste ning on Tallinna kitarrifestivali looja ja kunstiline juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles