Animatsiooni töötoad ootavad registreeruma

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Animafilmi tegemisel saab töötoas kätt proovida igaüks.
Animafilmi tegemisel saab töötoas kätt proovida igaüks. Foto: Arvet Mägi

Avatud on registreerimine Priit Pärna III animafilmifestivali laste ja noorte töötubadesse ning õpetajate täienduskoolitusele “Animatsioon loovusõppes”.

4.–16. oktoobrini kella 12–17 Tapa gümnaasiumis toimuvatest laste ja noorte töötubadest saavad animafestivali korraldaja Indrek Jurtšenko sõnul osa võtta Tapa valla ja naabervaldade, kogu Lääne-Virumaa, aga ka teiste Eesti piirkondade lapsed ja noored vanuses 6–19 eluaastat, oodatud on ka filmihuviliste vanemad. Töötubades osalemine on tasuta.

Registreerimisel tuleb kirja panna oma nimi, lapsevanema nimi, kool, elukoht (omavalitsuse täpsusega), telefoninumber ja kindlasti meiliaadress, et saaks koolituse kohta täpsemat teavet jagada. Kõik töötubades valminud filmid osalevad ka konkursil, antakse välja grand prix, palju eriauhindu, tulemused tehakse teatavaks festivali galal 1. novembril Tapa kultuurikojas.

Kahel eelneval aastal on festivali raames osalenud animatsiooni töötubades üle 200 noore ja täiskasvanu, kelle fantaasialendu võib näha 75 animatsioonis kogupikkusega üle poole tunni.

Õpetajate täienduskoolitus “Animatsioon loovusõppes“ 24.–26. oktoobrini kella 10–16 Tapa gümnaasiumis pakub õpetajatele metoodikaid ja tööriistu loovuse arendamiseks ja õpilaste loovtöö juhendamiseks.

Täienduskoolitusel on neli peamist eesmärki: animatsioon kui tänapäevane integreeriv õpetamismeetod, õppeainete lõimimine, loovuse arendamine ja IKT vahendite kasutamine looval eneseväljendamisel.

Loovus võib avalduda väga mitmesugustes vormides ning lahenduskäikudes, hea lõpptulemus aga nõuab süvendatud tööd ja pühendumust.

Nende protsesside algatamine esitab uusi väljakutseid nii õpetajatele kui õpilastele, uute kvaliteetideni jõudmiseks peab õpetaja oskama nii sihiteadlikult suunata kui loovust õhutada. Juhendajateks on Ruth-Helene Melioranski ja Mait Laas. Osalejad saavad koolitustunnistuse. Osalustasu sees on ka kohvipauside maksumus.

Fondide toetuse abil muutub hind odavamaks. Registreeruda on soovitatav ka nendel, kellele hind tundub liiga kallis. Töötubadesse ning õpetajate täienduskoolitusele saab registreeruda 10. oktoobrini.

Koolituse viib läbi MTÜ Nukufilmi Lastestuudio, kohapeal abistavad ka Tapa gümnaasiumi meediaõpetajad ja teised vabatahtlikud animafilmihuvilised.

MTÜ Nukufilmi Lastestuudio põhitegevus on lastele ja noortele kunstilise väärtusega professionaalse filmikultuuri tutvustamine ja filmide valmistamise õpetamine ning mitmekülgselt arendava vaba aja veetmise võimaluse pakkumine. Animafilmis põimuvad kujutav kunst, muusika, draama, kirjandus, tants, fotograafia ja veel mitu kunstiliiki.

Tänu eri loomealasid sünteesivale omadusele arendab animatsioonfilmidega tegelemine koostööoskust ja kultuuriteadlikkust, tehnilist taipu, ilumeelt, keeleoskust (nii verbaalset kui visuaalset), loomingulisust, käelist osavust, loogilist mõtlemist ja laiendab silmaringi.

Festivali korraldavad Tapa vallavalitsus koostöös MTÜga Tapa Linna Arengu Selts, kaaskorraldajad on Priit Pärn, MTÜ Nukufilmi Lastestuudio, Tapa kultuurikoda ja Tapa gümnaasium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles