Teekond kapten Granti otsides

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mary (Teele Kaljuvee-O´Brock) ja Robert Granti (Märten Männiste) teekonda saadab edu.
Mary (Teele Kaljuvee-O´Brock) ja Robert Granti (Märten Männiste) teekonda saadab edu. Foto: www.nuku.ee

Tallinna Lennusadamas mängitav “Kapten Granti lapsed” viib seiklema esimesest minutist alates. Ei mingit rahulikku sisseelamist, tegelastega tutvumist ega pinge kasvamist. Pinge on kohe laes ja veab välja tüki lõpuni.

Nukuteatri suvine koguperelavastus Jules Verne´i samanimelise jutustuse “Kapten Granti lapsed” põhjal on ilmselt tänavuse teatrisuve suurejoonelisim ettevõtmine. Lennusadamasse Suure Tõllu pardale ning kai äärde on loodud maailmade kohtumispaik, sest kolme mastiga aurujaht Duncan seilab kahevaatuselise lavastuse vältel sadamast sadamasse, igal pool ootamas uued tegelased ja uued seiklused.

Seiklust aga loost otsima ega ootama ei pea, sest hulljulgete šotlaste ja ühe veidra prantslase teekond veidi müstilist kapten Granti otsides käivitub kohe, kui lavastuse esimestel minutitel leitakse hai kõhust katkendlik pudelikiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles