Basset Hector käib raamatukogus kirjandust kuulamas

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugemiskoer Hector koos perenaise Riina Roobergi ja Reet Tombandiga.
Lugemiskoer Hector koos perenaise Riina Roobergi ja Reet Tombandiga. Foto: Lea Lehtmets

Täna käis oma esimesel “töövestlusel” Lääne-Virumaa keskraamatukogus basset Hector ehk Heku, kes õpib lugemiskoera ametit.

Heku on selleks puhuks läbinud teraapiakoerte laagri ja nüüd ootab teda ees eksam. Samuti on Heku käinud töökogemusi uurimas Tallinna Keskraamatukogu lugemiskoer Susilt. Koera perenaine Riina Rooberg plaanib Hekuga raamatukogus käima hakata alates septembrist paar korda kuus.

Lääne-Virumaa keskraamatukogu laste- ja noorteosakonna juhataja Reet Tomband ütles, et lugemiskoer aitab läheneda lugemaõppimisele uuest vaatevinklist. “Koer aitab lugemisraskustega lastel vähendada pingutusega kaasnevat stressi ning tähelepanu lugema õppimise raskusest kõrvale juhtida. On ju hoopis teine asi, kui on kutsu, kes tahab kangesti lugusid kuulata,” sõnas Tomband.

Eestis on kuus litsentseeritud teraapiakoera, kes on seni tegutsenud Tallinnas. Rakveres oli lastel võimalik koerale ette lugeda kirjandusfestivali Prima Vista ajal. “Kogu aeg oli lugeda soovijatest järjekord,” meenutas Tomband.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles