Kommentaar: LEADERi grupid ootavad ideid uuteks plaanideks

, Põllumajandusministeeriumi maaelu arengu osakonna kohaliku algatuse ja elukeskkonna büroo peaspetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neil, kel kodukandi vajaduste ja arengu kohta häid ideid, on just praegu õige aeg ühendust võtta oma piirkonna LEADERi tegevusgrupiga. Eestis on 26 kohalikku tegevusgruppi asunud tegema plaane, mida järgmise seitsme aasta jooksul Euroopa Liidu vahendite toel ellu viia.

Et paikkonna vajadustest kõige parem ülevaade saada, tuleb kaasata kohalikku elu puudutavate otsuste tegemisse kogukondi. Põllumajandusministeerium on kohalikku algatust toetanud LEADERi kaudu, mille keskmes on avaliku ja erasektori partnerluses loodud tegevusgrupid. Just nemad panevad kokku piirkonnapõhised kohaliku arengu strateegiad, mille koostamises praegu kaasa saab lüüa.

Strateegiaid töötatakse välja ja rakendatakse alt üles põhimõttel. Tegevusgruppidesse kuuluvad piirkonna mittetulundusühingud, ettevõtjad ja kohalikud omavalitsused. Juba on tegevusgrupid alustanud uueks perioodiks oma piirkonna arengu strateegiate koostamist, millest peaksid välja tulema iga piirkonna vajadused ja lahendused (ehk strateegiameetmed). Iga tegevusgrupp töötab ise välja just need meetmed, mis enim toetavad piirkonna arengut ning panustavad samas nii Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondi prioriteetidesse kui ka Eesti maaelu arengukava 2014–2020 eesmärkidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles