Kreeka laenugarantii ka Eesti põllumeestele!

Siret Kotka
, riigikogu liige, riigikogu maaelu­komisjoni liige, keskerakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret Kotka.
Siret Kotka. Foto: Erakogu

Augusti alguses kehtestas Venemaa Eestile majandussanktsioonid, mis tähendab seda, et Venemaa ei luba enam importida meie põllumajandussaadusi – piima, kala, veise- ja sealiha.

Arusaadavalt on see ränk hoop Eesti majandusele, eelkõige põllumajandusele, sest ühelt poolt ei luba Venemaa meid oma turule, aga teiselt poolt puuduvad meil silmapiiril uued riigid, kuhu oma põllumajandustoodangut turustada.

Seega, kui ettevõtjad ei leia kiiresti uusi turge, kuhu põllumajandussaadusi müüa, tuleb olla valmis kõige hullemaks. Kuigi samalaadsed sanktsioonid kehtivad ka teistele ­Euroopa Liidu liikmesriikidele, Kanadale, Austraaliale ja USAle, siis tulenevalt meie riigi majanduse väiksusest, riigipoolsest nirust toetusest põllumajandus- ja toiduainesektorile ning väljaarendamata alternatiivturgudest oleme teistest riikidest märgatavalt haavatavamad ning selgelt nõrgemas positsioonis kui näiteks Holland, Saksamaa või Poola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles