Ootamatult suri saksofonist Jüri Takjas

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Takjas.
Jüri Takjas. Foto: Arvet Mägi

Täna öösel suri ootamatult armastatud saksofonist, saksofoniõpetaja ja orkestrijuht Jüri Takjas.

Rakvere muusikakooli direktor Toivo Peäske ütles, et kaotus rabas muusikakooli ja kolleegid on šokis. “Eile õhtul rääkisime telefonis, ta pidi täna tulema noote valima,” sõnas direktor. Toivo Peäske sõnul oli Jüri Takjas südamega õpetaja ja väga professionaalne õpetaja. “Ta oli nõudlik õpetaja, tema juures kergelt läbi ei saanud,” sõnas Peäske.

Rakvere muusikakooli juhiabi Rita Mets ütles, et Jüri Takjas oli suurepärane muusik, kelle innustavat kaasalöömist jagus arvukatesse kollektiividesse. “Ta armastas väga oma saksofoni, aga mängis ka akordioni jumalikult. Ta elas muusikas. Ta jõudis nii palju ja tal oli tohutult palju plaane,” sõnas Mets.

Jüri Takjas kasvatas üles kümneid heal tasemel saksofoni- ja flöödimängijaid. Ta juhatas 20 aastat Rakvere linnaorkestrit, oli Rakvere saksofonikvarteti asutaja ja juht, koos oma õpilastega moodustas Rakvere muusikakooli saksofonikvarteti. Ta on teinud hulgaliselt seadeid nii Rakvere linnaorkestrile kui ka Virumaa kammerorkestrile, on olnud pedagoogiks üleriigilistel saksofonipäevadel ja suvekoolides, asutanud ja juhatab ka Uhtna pasunakoori ning õpetas Rakvere muusikakooli kõrval Kuusalu kunstidekoolis. Jüri Takjase tegevust tunnustati Rakvere linna kroonimärgiga. 

Kolleegide sõnul tekitab Jüri Takjase kaotus väga suure augu Rakvere muusikaellu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles