Algab Ida prefektuuri taatlemata kiirusemõõtjate kasutamise kohtulik arutelu

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustreeriv.
Politsei. Foto on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Esmaspäevast, 25. augustist algab Viru maakohtu Jõhvi kohtumajas kriminaalmenetluse kohtulik arutelu, kus süüdistus on esitatud kuuele Ida prefektuuri politseinikule, kellest kolm ei tööta enam politseis, teatas Viru ringkonnaprokuratuur.

Süüdistuse kohaselt jättis Ida prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse vahetu juht õigeaegselt korraldamata politseisõidukisse Škoda Superb statsionaarselt paigaldatud kiirusmõõturi taatlemise ning andis ajavahemikul 2011. aasta nelja kuu jooksul oma alluvatele ebaseaduslikke korraldusi nimetatud politseisõidukiga töötades märkida lubatud sõidukiiruse mõõtmisel kiirusmõõteseadme kasutamise protokollile kasutatud mõõteseadmeks samal ajal politseimootorrattale Honda püsivalt paigaldatud taadeldud kiirusmõõturi andmed. Seega koostati kiiruse ületamisega seotud väärteoasjades otsuseid taatlemata kiirusmõõturiga saadud tulemuste alusel.

Kohtueelset menetlust juhtinud Viru ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Rita Hlebnikova sõnul on süüdistus esitatud ka kahele liiklusjärelevalvetalituse politseinikule ja kolmele endisele politseinikule, kes panid talituse juhi kihutamisel toime ametiisiku poolt dokumendi võltsimise.  

„Mehi süüdistatakse ka väärteomenetluses teadvalt ebaseadusliku otsuse tegemises,“ lisas Hlebnikova.

Süüdistus käsitleb ametiisiku poolt dokumendi võltsimist ja võltsitud dokumendi väljaandmist (KarS § 299 lg 1) ning kohtuvälise menetleja ametniku poolt teadvalt ebaseadusliku otsuse tegemist väärteomenetluses (KarS § 3112).

Kriminaalasja kohtueelse uurimise viis läbi politsei- ja piirivalveameti sisekontrollibüroo ja menetlust juhtis Viru ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles