Andres Sõber tegi jäävee väljakutse Toomas Hendrik Ilvesele endale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber lasi end külma veega üle kasta.
Andres Sõber lasi end külma veega üle kasta. Foto: Arvet Mägi

Sotsiaalmeedias Facebook üle ilma hoogu võttev „jäävee väljakutse“ (Ice Bucket Challenge) jõudis jõuliselt ka Virumaale.

Kui maailmas on selle laineid lööva kummalise hullusega end sidunud nii riigipead kui ka muud superstaarid, siis ka siin on teiste seas asjaga kaasa läinud paljud avaliku elu tegelased.

BC Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber lasi Eesti rahvuskoondise peatreeneri Tiit Soku poolt esitatud väljakutset vastu võttes samuti end oma mängijail jääkülma veega üle kasta ning edasi esitas ta omalt poolt väljakutse Rakvere lihakombinaadi juhile ja peasponsorile Teet Soormile, laulja Ivo Linnale ning Vabariigi Presidendile Toomas Hendrik Ilvesele.

„Ega ma muidu seda tükki ära poleks teinud, aga et hea sõber Tiit Sokk mind piltlikult vette viskas, siis mõtlesin, et ujun sellest välja,“ selgitas Tarva peatreener.

Soorm ongi end juba veega üle lasknud, teiste, sealhulgas riigipea kohta andmed puuduvad. Küll aga esitas Soorm omakorda väljakutse Lääne-Viru maavanemale Einar Vallbaumile, kes samuti lasi end veega üle kasta.

See mäng käib nii, et väljakutse saanu laseb ennast jääkülma veega üle kallata ning laeb 24 tunni jooksul video karastavast veeprotseduurist Facebooki ja lisab juurde kolm nime, kellele sama väljakutse esitab. Samuti teatab ta, kellele teeb heategevuseks annetuse.

Näiteks Rakvere abilinnapea Kairit Pihlak Rakvere volikogu esimehe Marko Tormi väljakutset vastu ei võtnud ning lubas toetada vähiravifondi „Kingitud elu“. „Loodan, et toimib ka ilma jääveeta,“ lisas ta.

Teiste seas on selle mänguga kaasa läinud ka peaminister Taavi Rõivas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles