Kadrina seljatas rahu rikkunud tüütud varesed ja hakid

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juulis Kadrina vallakeskuses üles seatud linnupeleti, mis töötab päikesepatarei toitel, on oma hinda väärt.
Juulis Kadrina vallakeskuses üles seatud linnupeleti, mis töötab päikesepatarei toitel, on oma hinda väärt. Foto: Meelis Meilbaum

Aastaid kestnud võitluses tüütute vareste ja hakkidega on Kadrina vald lõpuks väljumas võitjana, sest uus linnupeleti on hakanud sulelistele mõju avaldama.

Kadrina abivallavanem Jaan Stern rääkis, et kevadsuvel pesitsuse ajal hakkavad peamiselt vallakeskuse keskel kuusehekis pesitsevad varesed ja hakid valjult häälitsema, segades läheduses elavaid inimesi. Peamisteks kannatajateks on vallavõimude andmetel kahe viiekorruselise paneelmaja elanikud. Väidetavalt on mõned linnud muutunud ka agressiivseks, rünnates inimesi.

Tänavu tegi omavalitsus sajaprotsendilise valla osalusega osaühingule Kadrina Kommunaal ülesandeks osta äriühingult Viljakoda lindude peleti. Seda aga lindude pesitsemise ajal üles panna ei saanud. Alles juuli keskel andis keskkonnateenistus agregaadi paigaldamiseks loa. “Varesed on rohkem hoitud kui inimesed,” pahandas abivallavanem Jaan Stern.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles