Rakvere “vares” reastati maailma veidramate bussipeatuste sekka

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Real demonstreeris omapärast mänguvormi, millega hakatakse mängima Meistrite liigas.
Madridi Real demonstreeris omapärast mänguvormi, millega hakatakse mängima Meistrite liigas. Foto: SCANPIX

Välismaisel veebilehel sooziq.com on välja toodud viisteist maailma kõige veidramat bussipeatust, nende seas ka Rakvere kesklinnas ilutsev modernne, ent ebapraktiline ootepaviljon, mida rahvasuus vareseks hüütakse.

See nurgeline ja musta värvi metallist bussipeatus on nimekirjas 15. kohal ning veebilehe tegijate meelest tuleks selles moodsas bussipeatuses seistes ettevaatlik olla, et rajatis silmi peast ei torkaks.

Põnevad bussipeatused ei aita piltide autorite meelest küll vähendada aega, mis bussi oodates kulub, kuid kindlasti on pilkupüüdvas peatuses passimine omaette kogemus. “On raske muretseda tööle hilinemise pärast, kui istud maasika sees,” on kirjas veebilehel sooziq.com.

Tõeliselt põnevas bussipeatuses viibijat võib bussi saabumine isegi kurvastada.

Rakvere Keskväljakul asuvale bussipeatusele on ette heidetud selle ebafunktsionaalsust, sest see ei varja tuule ega vihma eest. Esialgu oli ta ka ohtlik, kuna reisijad võisid libastuda sealt bussi alla. Siis võeti see lahti ja tõsteti mõnikümmend sentimeetrit tahapoole. Tänaseks on juba kõik selle rajatisega harjunud.

Rakvere linnapea Mihkel Juhkami kommenteeris veebilehe sooziq.com edetabelit sõnadega, et üks turismiobjekt Rakverel ootamatult jälle juures. Bussipeatus rajati Rakverre koos ajakohase keskväljaku valmimisega 2004. aasta oktoobris, selle autoriteks on arhitektuuribüroo Kosmos arhitektid Ott Kadarik, Villem Tomiste ja Veronika Valk.

Sama kooslus on projekteerinud ka Rotermanni kvartali Tallinnas ja pälvinud selle eest riikliku kultuuripreemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles