Intervjuu: Maret Ani: “Mulle meeldib lastega tegeleda”

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peatselt Rakveres omanimelise tennisekooli avav endine profitennisist Maret Ani tahab, et kõikidel tennisehuvilistel oleks võimalus heal tasemel treenida.
Peatselt Rakveres omanimelise tennisekooli avav endine profitennisist Maret Ani tahab, et kõikidel tennisehuvilistel oleks võimalus heal tasemel treenida. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Peatselt Rakveres omanimelise tennisekooli avav endine profitennisist Maret Ani tahab, et kõikidel tennisehuvilistel oleks võimalus heal tasemel treenida.

2011. aastal tulite Rakverre noori õpetama. Siis kavatsesite avada siin kunagi omanimelise tennisekooli. Kas see plaan on endiselt jõus?

Dokumendid on juba saadetud ja praegu ootame vastust haridus- ja teadusministeeriumist.

Ehk on juba selle aasta lõpuks kool olemas.

Kuidas teile treeneriamet sobib? Millised mõtted ja valikud pärast profispordist loobumist veel peas keerlesid?

Ma arvan, et treeneriamet sobib mulle küll.

Eks mul on kogemusi vaja, aga lastega mulle meeldib tegeleda. Ma tunnen, et mul on, mida edasi anda ja õpetada. Palju mõtteid polnud. Tuli valida, kas hakata Rakveres oma asja ajama või minna Tallinna või mujale treeneriks.

Olen oma valikuga väga rahul.

Kui palju on teil tenniseõpilasi ja kui populaarne on see ala Rakveres?

Praegu on Maare Spordis 65 õpilast vanuses 5–13. Ühel treeningul käib korraga kõige rohkem 9 last, kuid enamikus gruppides on meil olenevalt tasemest 6–7 õpilast. Soovimegi grupid väikesed hoida, et iga õpilane pälviks piisavalt treeneri tähelepanu ja ta saaks lapse arengule paremini kaasa

aidata.

Ma arvan, et ala võiks olla veel populaarsem. Me pole saanud palju reklaami teha, sest meie treeninguvõimalused on piiratud.

Rakvere ainuke korralik siseväljak on välja müüdud ja me kombineerime aegu koolivõimlatega. Kuid siiski loodame sel sügisel 2–3 gruppi juurde võtta, sest huvi on suur.

Loodetavasti tuleb uus reketlonihall varsti, mis leevendaks paljud probleemid nii praeguste kui tulevaste tennisemängijate jaoks.

Mida MTÜ Maare Sport endast kujutab? Kas see on tulevase tennisekooli eelkäija? Kes seal veel treeneritena tegutsevad?

Jah, MTÜ Maare Sport on tulevase tennisekooli eelkäija. Põhiliselt töötame seal treeneritena mina ja Indrek Krigul. Aeg-ajalt aitab meid ka Mari Ani.

Kui vanalt ja mismoodi te ise tennise juurde jõudsite?

Mina alustasin seitsmeaastaselt.

Meie perekonna tuttav ja minu ema kursusekaaslane on tunnustatud tennisetreener Aita Põldma. Ta märkas juba varakult minu häid sportlikke võimeid ja kutsus mind trenni. Nii ma läksingi ja mulle hakkas seal kohe meeldima.

Millal viimati ise võistlemiseks tennisereketi kätte võtsite? Mis võistlus see oli ja kuidas läks?

Õige tennisereketi võtsin kätte 2013. a suvel, kui osalesin Eesti meistrivõitlustel segapaaris oma tolleaegse õpilase Hendrik Innoga.

Sel aastal avastasin uue ala, milleks on rannatennis. See on väga huvitav ja lahe.

Seda mängitakse liiva peal rannavolle väljakul. Võrk on madalam (1.70 m), reketid väiksemad ja ilma keelteta ning pall tavalisest pehmem.

Osalesin ka kolmel rahvusvahelisel võistlustel, kus turniiri Viljandi Open võitsime, Palanga Openil jäime teiseks ja kolmandaks oli võistkondlik meistrivõistlus Moskvas, kus saavutasime 9. koha 24 võistkonna seas, mis on väga hea tulemus.

Milliseid plaane olete tulevikuks teinud? Kas kavatsete Rakveres treenerina jätkata või on ka midagi uut mõttes?

Minu esialgsed plaanid on Rakveres oma tennisekool hästi käima lükata ja treenida lapsi. Loodetavasti ikka heal tasemel, et saaks nendega ka üleeestilistel ja rahvusvahelistelgi võistlustel osaleda.

Samuti olen ETLi juhatuse liige ja ETLi treenerite kogu esimees. Ka selles valdkonnas soovin anda oma panuse, mis aitaks tennisel kogu Eestis areneda ja tugevamaks muutuda.

Millega te vabal ajal tegelete?

Puhkan koos pere ja sõpradega. Mulle meeldib raamatuid lugeda ja puslesid kokku panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles