Lapse kooli saatmine on kulukas

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum

Peagi algab uus kooliaasta ning see tähendab koolilastega perede jaoks suuremaid kulutusi, eriti siis, kui laps läheb esimesse klassi.

Salla pereema Liivi Traks, kelle poeg Kustav alustab sügisel teist klassi, meenutas, et eelmisel aastal kulus lapse kooli saatmiseks viiesaja euro ringis. “Suurem osa kulutusi tuli teha riietele ja jalanõudele, kallid olid näiteks kingad ja pidulikud riided, nagu viigipüksid ja vest,” kõneles Traks. Samuti oli vaja uusi tenniseid ja spordiriideid. “Samas mõne asja pealt saime ka kokku hoida, näiteks koolikott oli kingitusena varem olemas,” lisas naine. Samuti sai mõne asja ostmata jätta seetõttu, et peres on kaks aastat vanem tütar Kadri, kellest oli üle jäänud mõningaid koolitarbeid, näiteks vihikuid, mida vajab just esimese klassi jüts. Nii-öelda koolikoti sisu – pliiatsid, värvid, vihikud, vildikad, joonistuspaber jne – läks maksma 70 euro ringis.

Rakveres Laada tänaval tegutseva Kontori ja Kooli A&O kaupluse juhataja Rita Olev rääkis, et Rakvere linn toetab esimese klassi õppureid kinkekaardi ehk kupongiga, millega saab osta 64 euro eest kooliks tarvilikku. “Kui oleme lapsevanematega asju komplekteerinud, siis tulebki umbes sellise summaga välja, keskmiselt läheb 50–60 eurot,” rääkis Olev. Ta tõi näite, et korralikum koolikott on enamasti samas hinnas. “Mõni vanem otsustabki toetuse eest just koolikoti osta,” ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles