Peretoetuse taotlemisest sageli loobutakse

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige rohkem abi vajavatele peredele makstava toetuse summa on naeruväärne ning selle saamiseks tuleb täita hulk pabereid.
Kõige rohkem abi vajavatele peredele makstava toetuse summa on naeruväärne ning selle saamiseks tuleb täita hulk pabereid. Foto: Marko Saarm / Sakala

Alates eelmise aasta suvest maksab riik omavalitsuste kaudu vajaduspõhist peretoetust, ent taotlejaid on vähe, sest summa on väike ja sellegi pisku kättesaamiseks tuleb täita hulk pabereid.

Vajaduspõhise peretoetuse suurus on praegu 9.59 eurot kuus ühe lapsega perele ning 19.18 eurot kuus kahe ja enama lapsega perele.

Põhimõte on toetada peresid, kes kõige enam abi vajavad, seda makstakse allpool suhtelist vaesuspiiri elavatele lastega perekondadele. Toetuse määrab ja maksab kohalik omavalitsus riigieelarvest selleks eraldatud summast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles