Justiitsminister kutsub avalikku joomist puudutavale arutelule

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Justiitsminister Andres Anvelt kutsub üles esitama omapoolseid ettepanekuid vastakaid arvamusi tekitanud korrakaitseseaduse kohta, mis jõustus 1. juulist ja lubab avalikus kohas alkoholi pruukida.

Minister viitas kirjas Tallinnale, mis keelas praktiliselt kogu oma haldusalal avalikes kohtades alkoholi pruukimise. “Justiitsministrina pean sellist suhtumist ja püüet koguda seaduste toel poliitilist profiiti õigusriigile sobimatuks,” kirjutas Anvelt. Samas möönis ta, et ministrina tuleb reageerida, kui näeb süvenemas konflikti seaduste ja ühiskondlike ootuste vahel, kui pinged seaduste ja inimeste ootuste vahel aina süvenevad ning seadus ei toimi vajalikul moel, tekitab segadust, mis külvab omakorda seadusetust.

Anvelti sõnul mõistab ta 2007. aastal toonase justiitsministri Rein Langi algatatud ja 2011. aastal riigikogus vastu võetud korrakaitseseaduse laiemaid eesmärke. See lähtus Langi selgitusel eeldustest, et Eesti pole enam käskude ja keeldude ühiskond ning siin on esikohal kodanikuõigused, -vabadused ja ka kodaniku vastutus. “Olen samuti seda meelt, et üksi keeldudega haigusi – nagu ka alkoholism seda on – ei ravi, sest see tähendaks ühiskonna probleemide ees jätkuvat silmade sulgemist.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles