Juhtkiri: Savisaare joomlad

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alkoholi tarbimist avalikus kohas lubav seadus leiab järjest rohkem kommenteerimist ja reaktsioone. Ka kohalikud omavalitsused on hakanud omapoolseid alkoholivabasid alasid kehtestama. Kuigi Tallinna linn kehtestas joomakeelu kogu linnas, tehti ometi provokatiivne erand Kadrioru ja Toompea suhtes. See on lausa haletsusväärne, milliseid mänge meie liivakastis nimega Eesti mängitakse.

Kohati jääb mulje, et tegemist on lasteaia või veel enam hullumajaga, mitte autoriteetsete poliitikute või tõsiseltvõetavate ametnikega.

Loomulikult oli selle seaduse niisugusel kujul vastuvõtmine riigikogus pisut kahtlase väärtusega samm, millest on palju jama tekkinud. Kuid Tallinna linna (loe: Edgar Savisaare) poolt niimoodi see teema poliitiliseks ajada ning parlamendile ja presidendile kätte maksta või koht kätte näidata on igale terve mõistusega mõtlevale inimesele vastuvõetamatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles