Inglismaa oli lukku pandud ...

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londonis käies ei saa üle ega ümber Buckinghami paleest, mida turistihordidest piiratuna küll vaid eemalt vaadata õnnestub.
Londonis käies ei saa üle ega ümber Buckinghami paleest, mida turistihordidest piiratuna küll vaid eemalt vaadata õnnestub. Foto: Internet

Tänapäeva Euroopas on reisimine väga lihtsaks muudetud – kadunud on piirikontroll, dokumenti läheb harva tarvis, eriti siis, kui oma käe peal rännata, ühisraha on hindade võrdlemise lihtsaks muutnud jne. Teisalt tekitab see ka parasjagu kõhklusi reisisihtkoha valimisel, sest variante on palju.

Täpsustades nüüd pealkirja, tuleb tunnistada, et Inglismaa on lukku pandud (palun mitte väga üks ühele võtta) põhjaliku piirikontrolli näol, mis on vaja läbida La Manche`i väina Prantsusmaa-poolsel kaldal. Meie reisiseltskond (suur tänu Viru Reisidele heal tasemel giidi ja ka sujuva reisikorralduse eest) pääses küll probleemideta.

Miks ikkagi Inglismaa ja Šotimaa, mitte näiteks Hispaania või Itaalia? Meie eesmärgiks polnud soojale maale peesitama minna. Ja võimalikult paljude vaatamisväärsustega tutvumiseks pole juuli nende riikide puhul just parim valik, sest kui väljas on üle 30 kraadi sooja ja pead mööda kuumusest õhkuvaid linnatänavaid kulgema, ei pruugi emotsioonid kõrgele kerkida. Suurbritannias aga pole liigne kuumus tavaliselt probleemiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles