Nädala kaja: Eesmärk pühendab abinõu

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Mäe.
Aarne Mäe. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Lõbusad ja kohati suisa piinlikud videod inimestest, kes endale jääkülma vett pähe valada lasevad, sellest tehtud filmiklipi Facebooki tõstavad ning väljakutse järgmisele kolmele inimesele esitavad, on viimastel päevadel kõvasti furoori tekitanud.

Võib öelda, et selle aktsiooni välja mõelnud inimeste ja nende järgijate teguviis kannab vilja, sest asja juurde käib ka heategevus. Ja mitte suvaline, vaid koos jäävee kaela laskmisega tuleb kirjutada tšekk amüotroofilise lateraalskleroosi (ALS) põdejate toetuseks. Sest just seda haigust põdevad inimesed tundvat tunnet, mida meie tajume jääkülma veega kokku puutudes.

Niisiis on Ameerika ALSi assotsiatsiooni poolt ellu kutsutud Ice Bucket Challenge ehk jääämbri väljakutse maailmas kõvasti järgijaid leidnud, sellega on kaasa läinud kuulsad lavastaarid, poliitikud ja sportlased. Ka Eestis on see juba vaata et tüütuseks muutunud. Külma vee all itsitavad nii peaminister kui ka kohalikud tegelased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles