Kukkuv tornikiiver tabas sümbolit

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitekt Alar Kotli käelisest mõtlemisest sündinud lustlikke kujukesi silmitsevad näituse koostaja Kadri Kopso (vasakul) ja arhitekti tütar Anu Kotli.
Arhitekt Alar Kotli käelisest mõtlemisest sündinud lustlikke kujukesi silmitsevad näituse koostaja Kadri Kopso (vasakul) ja arhitekti tütar Anu Kotli. Foto: Marianne Loorents

Et sümbolite arhitekt koju jõuaks, oli vaja sümboolset arhitektuurišokki. Kui Väike-Maarjas prantsatas alla kiriku tornikiiver, süütas tornist leitud nimi “Alar Kotli” ühes südames missiooni.

Oli aasta 2010, kui katuseta kirikutornis tuhisevas tuules ja taevavalguses seisnud Kadri Kopsole hakkas talale kirjutatud paljude nimede seas silma suurte tähtedega kirjutatud “Alar Kotli 23. juuli 1945”.

Kui toonane Väike-Maarja valla ehitusnõunik, kes oli üles roninud konstruktsioonide kahjustusi hindama, tornist alla jõudis, oli Alar Kotli nimi sügavalt tema hinge graveeritud. Kodus otsis ta internetist Alar Kotli kohta andmeid ja pani telefoni arhitekti sünnipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles