Külalised Argentinast otsisid Väike-Maarjas oma juuri

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läinud nädalavahetusel külastasid Väike-Maarjat kauged külalised Argentinast, kes saabusid siia oma juurte avastusretke käigus Müncheni, Riia ja Tallinna kaudu.

Peter Ferdinand Hoffmann, proua Heidrun, Erico Ferdinando Hoffmann Breustedt ja proua Renate (Mausi) käisid Väike-Maarja kirikus 30. ­augustil ning huvitusid kõikidest andmetest, mis olid säilinud nende esivanemate, eriti pastorite kohta. Hoffmannide esivanem oli Johann Peter Hoffmann, kes saabus Väike-Maarja maile 1817. aastal, rentis väikese talukoha, kuhu asutas kaupluse. Peagi tuli jõukus, osteti maad ja ehitati hooneid. Nii pandi alus Müüriku (Marienhofi) mõisale.

Peres kasvas üles kuus poega ja üks tütar. Vanem poeg Georg Konrad päris mõisa, kaks venda õppisid arstiks, teised pastoriks ja apteekriks. Õde Luise abiellus Simuna pastori Hugo Richard Paukeriga. Georg Konradil oli kahest abielust 12 last. Tema poeg Hugo Vilhelm ja pojapoeg Fridrich Arthur olid Viru-Jaagupis pastorid, viimase õde Elly Theka Wilhelmine oli aga Väike-Maarja kirikuõpetaja Paul Eberhardi abikaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles