Hea asukoht meelitas alkoholitootja Näpile

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootmisjuht Ago Unt heidab viimase pilgu pudeldatud liköörile. Edasi läheb toodang juba pakendamisele.
Tootmisjuht Ago Unt heidab viimase pilgu pudeldatud liköörile. Edasi läheb toodang juba pakendamisele. Foto: Meelis Meilbaum

“Tegutsesime võõral pinnal, võõraste seadmetega ja logistiliselt ebamugavas kohas,” põhjendas ettevõtte Koch OÜ omanik Riho Maurer tootmise Näpile kolimist.

Varem Viljandimaal Holstres peaaegu kaks aastat vanaldast tehast (kunagi toimetas seal Liiwi Heliis) rentinud ettevõte asus juba möödunud aasta suvel Näpil ETKVLi rajoonidevahelise kaubabaasi endistes laoruumides modernset tootmisliini püsti panemas. Tänavu juulikuust tuleb sealt juba toodangutki.

Liinil saab toota kanget alkoholi, mis ei sisalda gaase: viina, džinni, rummi ja likööri. Maureri sõnul on nende ettevõtte müügimaht olnud seni miljon liitrit aastas. “Aga liin suudaks teha ka miljon liitrit kuus, kui sellest maksimum välja pigistada,” ütles ettevõtte omanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles