Väikesed koolilapsed vajavad liikluses tuge

Kristi Fuchs
, Rakvere konstaablijaoskonna piirkonnavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi Fuchs.
Kristi Fuchs. Foto: Erakogu

Septembri esimestel päevadel näeb politseinikke sageli koolide juures, et tagada liiklusohutus. Jälginud juba mitu aastat kooli alguses ülekäiguradadel toimuvat, on hakanud silma nii mõndagi, mida tahaksin lapsevanematele südamele panna.

Kindlasti on lapsi, kes liiguvad omal käel linnas ringi ning on seetõttu iseseisvad, kuid lapsed, kes alustavad oma kooliteed, vajavad esialgu liikluses orienteerumiseks lapsevanemate tuge. Esimesel koolipäeval toob vanem oma lapse kooli, kuid järgnevatel päevadel peab järeltulija juba ise hakkama saama ning koolitee sageli üksi läbima. See võib väikese inimese ära ehmatada, mistõttu varem võib-olla kiiruga õpitud liiklusreeglid kipuvad meelest minema.

Eelmisel aastal, olles kolmel päeval Rakvere põhikooli juures ülekäigurajal, märkasin üht pisikest koolipoissi, kes seisis ülekäiguraja juures ega julgenud teed ületada. Autojuhid peatasid oma sõiduki ja andsid talle teed, kuid poiss ei julgenud ikka üle sõidutee minna. Nendel hommikutel, mil meie seal olime, aitasime ta käekõrval üle tee, aga järgnevatel päevadel pidi väike esimese klassi õpilane ise hakkama saama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles