Juhtkiri: Algas kooliaasta

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõik on uus septembrikuus! Laste jaoks on see alati hästi põnev – uued riided, uus kott, värsked vihikud. Juba mitu päeva enne kooli tõstis nii mõnigi laps kooliasju virnast teise ja sättis kotti.

Sel aastal asus Lääne-Virumaal koolist haridust nõudma 664 last, mis Lääne-Viru maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna andmetel on viimaste aastate andmetega võrreldes suurim kooliteed alustavate laste arv. Seevastu gümnaasiumiastmes asub üle maakonna õppima varasemaga võrreldes vähem noori – kõigest 329 õpilast.

Suvi jääb nüüd selja taha ja rutiin kool-kodu saab igapäevaseks ka veel esimestel päevadel elevil esimesse klassi minejatel, kuni puhkevad pungad taas järgmist pikemat puhkust ennustama hakkavad. Paljudele lastele on harjumatu sellisel varajasel kellaajal üles tõusta. Uuringud on näidanud, et koolides ei peaks tunnid algama varem kui 8.30. Sellel oleks kasulik mõju nii laste vaimsele ja füüsilisele tervisele, õppeedukusele kui ka isegi autojuhtimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles