Repliik: Hakkab tulema

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Mäe.
Aarne Mäe. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Kuulsin ühelt klienditeenindajalt, et müügisaali tuli vene keelt rääkiv naisterahvas ning nähvas riigikeelse teretamise peale, et varsti peate kõik vene keeles rääkima hakkama, et meie omad on peatselt kohal.

See pole sugugi ainus kord, kui seltsimehed Ukraina sündmuste ja Venemaa jõhkra tegutsemise tuules ka ise õhku täis on läinud. Sestap tasuks iga niisugust käitumist käsitleda kui rahvustevahelise vaenu õhutamist ja asi kindlasti politseisse anda.

Kuid vene keelele minnakse sujuvalt üle ka üsna ametlikult. Näiteks rääkis läinud nädalavahetusel Toila pargis peetud kaevurite päeval üks teadustajatest Tanja Mihhailova publikuga vene keeles ning ka päeva lõpetanud Rootsi kunagise popbändi Secret Service’i solist viskas venekeelseid tänusõnu vasakule ja paremale. Napsipitsi ja kurgikausiga end pinkidel mõnusalt sisse seadnud kaevurid ja mittekaevurid ainult mõmisesid meelitatult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles