Juhtkiri: Sada ja seened

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu jagunevad arvamused seente kohta kardinaalselt kaheks, On inimesi, kes hindavad tänavust aastat väga heaks seeneaastaks, rikkalikuks eeskätt puravike poolest. Nähtud pungil puravikukorvid annavad teada, et kohti teades on võimalik korraliku saagiga metsast välja tülla. Seda kinnitab ka tänases Virumaa Teatajas ilmunud lugu, kus Mõedaka külas elav Lea Koppen näitab umbes paarikümmet taldrikusuurust sirmikut.

Teised metsaskäijad räägivad, et seentega on kehvasti. Samas annavad praegused soojad ilmad lootust ja tundub, et osa seente aeg alles hakkab kätte jõudma. Kohas, kust teisipäeva õhtul sai pihutäie, võis kolmapäeval juba päris korraliku hulga kuuseriisikaid korjata.

No ja eks muidugi Pandivere kõrgustik jagab vihmapilvi siia- ja sinnapoole. Mõnes kohas on ohtralt sademeid maha tulnud, kuid mõnes seevastu on maapind metsa all päris kuiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles