Juhtkiri: Sõida või rongiga linna

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lehtses paneb uksed kinni postkontor. Öelda ju võib, et inimesi jääb maapiirkondades vähemaks ja pole mõtet alalisi palgaliste töötajatega kontoreid ülal pidada, aga eks teisalt tingib see omakorda elu ja inimeste kadumist kohtadest, kus olulisemaid teenuseid enam tarbida ei saa.

Tapa vallale on see juba teine tähtsa asutuse sulgemine. Pangakontorite järjekindel kinnipanek ärritab juba mõnda aega Eesti väikelinnade elanikke. Alles see oli, kui uksed sulges Tapa  Swedbanki kontor ja selle asemel hakkas meie maakonna ühes suuremas linnas peatuma pangabuss, kus aga ei suudetud kõiki huvilisi piisavalt kiiresti teenindada, mistõttu tekkis mitmetunnine saba. See ajas kohalikud inimesed muidugi veelgi tigedamaks ja kurja vanduma. Nii mõnigi ütles, et võiks tulla mõni väikepank ja Tapale oma kontori teha. Aga eks pisikesel pangal ole veelgi keerulisem väikses kohas majandada.

Viimasel ajal on hakatud palju rääkima kogukonnapankade ja hoiu-laenuühistute moodustamisest, mis võimaldab kogukonnas aktiivsetel inimestel ohjad enda kätte haarata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles