Järgmisel sügisel alustab Mõdrikul tööd modernne digilabor

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Viru rakenduskõrgkool Vinni vallas Mõdrikul.
Lääne-Viru rakenduskõrgkool Vinni vallas Mõdrikul. Foto: Tairo Lutter

Lääne-Viru rakenduskõrgkooli taotlus tarkvaraarenduse ja digilahenduse õppelabori sisustamiseks ja renoveerimiseks leidis SA Archimedes heakskiidu ning toetuse. Projekti käigus valmib järgmise aasta sügiseks Mõdrikule ajakohase digitehnikaga ergonoomiline õppelabor, mis aitab parandada taseme-, ümber- ja täiendusõppe kvaliteeti ning kättesaadavust piirkonnas.

“Tööjõuturul konkureerides on kõikides valdkondades möödapääsmatu osata töötada digitehnikaga. Näeme tulevikus, et seda laborit ei kasuta mitte ainult tarkvaraarenduse õppekaval õppijaid, vaid see on kavas integreerida ka teiste õppekavade programmidesse. Näiteks saavad juhiabi ja sekretäritöö õppekaval õppijad harjutada uues digilaboris dokumendiregistrite loomist ja haldamist, aga sotsiaaltööd õppivatel tudengitel on võimalik simuleerida häirenupu-teenusega seonduvaid olukordi,” rääkis LVRKK IT-valdkonna juhtivlektor Heli Freienthal.

Tema sõnul on üks eesmärk kasutada laborit erialastes uurimistöödes ja arendusprojektides.

“Digilabor aitab kaasa LVRKK õpilaste ja üliõpilaste IKT-oskuste edenemisele, kuid kõrgkoolil on plaanis digilaborit kaasates luua ka uusi täienduskoolituskursusi, kuhu on oodatud kõik huvilised. Digitehnoloogia baasil on võimalik pakkuda huvitavaid ja kaasavaid koolitusi alates kõrgharidusega spetsialistidest kuni eakate õppijateni.”

Freienthal ütles, et uue tarkvaraarenduse ja digilahenduse õppelabori kasutamisel loodetavasti õppijate konkurentsivõime tööjõuturul tõuseb ning paraneb ka Eesti kõrghariduse kvaliteet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles