Rakvere kingib Ukraina sõpruslinnale kiirabiauto

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Rakvere linnavalitsus otsustas kinkida Ukrainas asuvale sõpruslinnale Võšgorodile kiirabiauto.

Pärast kiirabireformi ei ole Rakvere haiglal enam kasutust kiirabiautodele ning Rakvere linnavalitsus otsustas ühe kiirabiauto haiglalt 3000 euro eest ära osta ning kinkida see Ukrainas asuvale sõpruslinnale Võšgorodile.

Linn ei asu küll otsese sõjategevuse piirkonnas, kuid Rakvere linnapea Mihkel Juhkami sõnul on tema Võšgorodi kolleeg Viktor Rešetnjak, kes on ise hariduselt arst, rääkinud, et linna tuuakse palju haavatud sõdureid, kuid eritehnikat paraku napib.

"Üks kiirabiauto ei ole küll midagi erilist, kuid loodame, et natuke on sellestki abi," lausus Juhkami.

Ukrainlased tulevad autole ise järgi, lähiajal täpsustatakse, millal see juhtub.

"Et auto ei peaks Ukrainasse tühjalt sõitma, ootab Rakvere linnavalitsus ideid, mida autosse veel panna," ütles Rakvere linnapea. Ta lisas, et ühendust võivad võtta ka need, kes soovivad midagi annetada, eeskätt ettevõtted.

"Päris riidekraami saatmisel vist mõtet ei ole, pigem võiks see olla midagi spetsiifilisemat, millest oleks abi haavatute ravimisel," lisas Juhkami.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles