Hiite kuvavõistlus kutsub pildistama looduslikke pühapaiku

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oktoobri lõpuni kestvale hiite kuvavõistlusele on oodatud fotod hiitest ja teistest ajaloolistest looduslikest pühapaikadest. Võistluse eesmärk on tutvustada ja väärtustada haruldaste looduslike pühapaikade kultuuri- ja looduspärandit, jäädvustada nende hetkeseisund ning suunata inimesi pühapaiku külastama ja hoidma.

Tänavu kaheksandat korda toimuvale võistlusele võib saata nii meil kui mujal tehtud ülesvõtted. Looduslikke pühapaiku leidub paljudel põlistel rahvastel ning need kuuluvad ühispärandisse. Võistlusele on eriti ­oodatud hõimurahvaste pühapaikades tehtud ülesvõtted.

Osa võtma on oodatud igas eas hiiesõbrad. Lisaks üldisele ja noorte rahalisele peaauhinnale jagatakse välja hulk eriauhindu teemarühmades püha puu, kivi, veekogu, annid, hiie valu, pärimus, Vana-Võromaa, Virumaa, saared, looduskaitse, muinsuskaitse ning maailma pühapaigad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles