Lemmikloomade kalmistu – vaikne paigake metsaveerel

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakverest Kadrina suunas sõitjaile on ilmselt tuttav lemmikloomade kalmistule juhatav suunaviit, vähesed on aga neljajalgsete viimset puhkepaika külastanud.

Lemmikloomade rahupaik asub metsa ääres, aga sinna jõuda pole just kerge, sest kui maanteelt ära keerata, siis rohkem enam teed juhatavaid tähiseid ei ole. Tuleb teada, et järgmisel ristmikul on vaja valida vasakpoolne teeots, ning mitte ehmuda, kui rada sootuks põllule suundub ja pigem kitsukest jalgrada meenutab.

Seda üllatavam on pärast loksutavat sõitu jõuda kenale niidetud ja aiakesega piiratud alale, kus reas kümned pisikesed hauaplaadid. Seal puhkab Muki, seal Pontu, seal Tarzan, tema kõrval Volli ja Tibla. Mõni lemmikloomaomanik on lasknud armsa sõbra hauaplaadile suisa lemmiku pildi graveerida. Istutatud lillede kõrval norutavad põlenud küünlad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles