Koduseks õunamahlateoks tuleb aega võtta, kuid tulemus saab maitsev

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Valge klaar” on paljude meelest üks paremaid mahlaõunu.
“Valge klaar” on paljude meelest üks paremaid mahlaõunu. Foto: Meelis Meilbaum

Ubinaid on tänavu palju, nii et puud lookas, ütlesid need, kel õunamahlategu käsil või peagi algamas. Mahl on maitsev ja tervislik ning ka saak läheb täie ette.

Simuna lähedal Määri külas elav Ojasaarte pere teeb õunamahla igal aastal ja peamiselt enda tarvis. “Kui puud on ubinaid täis, siis on see natuke ka sisemine kohustus. Kuidas siis head asja niisama raisku lasta,” rääkis pereema Maie Ojasaar.

Aga mahla ka kulub omajagu, kõige suurem mahlajooja on neljalapselise pere vanim laps, kes praegu küll sõjaväes aega teenib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles