Terve Rakvere läheb jällegi liikvele

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikumissari “Terve Rakvere liigub” tõi spordisõbrad tänavatele.
Liikumissari “Terve Rakvere liigub” tõi spordisõbrad tänavatele. Foto: Andres Haabu / Postimees

Maakondlik liikumissari “Terve Rakvere liigub”, millest võttis viimasel hooajal osa koguni 547 inimest, algab taas. Eeloleva esmaspäeva õhtul saab Rakvere linnaruumis näha sadu ja sadu inimesi ühiselt liikumas.

Nii nagu möödunud hooajalgi, on läbi aasta, septembrist maini, kokku 30 etappi. Iga kümnenda käimiskorra eest on regulaarse liikumise tunnustuseks ette nähtud tasuta Aqva Spa vee- ja saunakeskuse külastus. Etapi sihtpunkt on osalejatele üllatuseks. Ainus, mis osaluskordadel ei muutu, on esmaspäevane alguspunkt Rakvere spordikeskuse juures.

Paljudele osalejatele omaseks saanud sarjas keskendutakse liikumisele ja võimalusele pere ning sõpruskonnaga ühiselt aega veeta. Olgu siis tegemist jooksmise, sörgi, kepikõnni või jalutamisega. Oluliseks peetakse seda, et inimestel oleks motivatsiooni ja tahet vähemalt korra nädalas kodust ja kontorist välja tulla.

Sarjas osalemine on tasuta ja aktiivsemaid liikujaid tunnustab sarja peatoetaja Aqva Spa, kes annab kõigile 30 etappi läbinutele suvise vee- ja saunakeskuse kuukaardi.

Möödunud hooajal oli pidulikul tunnustusüritusel kuukaardi saanuid koguni 242.

“Mõte luua Rakvere inimesele sobilikul ajal ja igaühe võimeid arvestav liikumisüritus oli omal ajal tallel pikka aega. Koostöös ööjooksu eestvedajatega otsustasime nüüdseks pea viis aastat tagasi asja ette võtta ning pakkuda midagi jõukohast ja toredat igas vanuses inimestele – noortele, tööealistele ja eakatele. Tõeline ühisüritus, et panna kogu Rakvere elanikud liikuma,” võtab Aqva Spa juht Roman Kusma liikumissarja tagamaad kokku.

“Oleme teinud korraliku tiigrihüppe ka liikumissarjast osavõtjate registreerimisel ning lisaks eelmisel hooajal käivitatud kiibisüsteemile personaalsel liikumiskaardil on sel aastal avatud registreerimine internetis. Kõik selleks, et osalejatele oleks tagatud hea emotsioon ja kiire ning korrektne teenindus,” selgitab liikumissarja peakorraldaja Marko Torm.

Vältimaks pikki järjekordi esmaspäeval, paluvad korraldajad kindlasti ennast Eesti Maratoni veebilehel eelregistreerida. Personaalsed liikumiskaardid väljastatakse liikumissarja teisel etapil, esmaspäeval, 22. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles