Algas Targa Maja ehitus

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läks Targa Maja ehituseks.
Läks Targa Maja ehituseks. Foto: Meelis Meilbaum

Täna algasid Rakvere Targa Maja ehitustööd. Ehitustegevust alustati vana pangamaja hoovis asuva garaažikompleksi lammutamisega.

Rakvere Targa Maja koolitus- ja arendusvaldkonna juhi Andres Jaadla sõnul on pärast pikka aega kestnud põhjalikku ettevalmistusperioodi esimene kopatäis sümboolse tähendusega.

Rakverre rajatav keskus on üks esimesi hooneid Euroopas, mille projekteerimisel on kasutatud järjest enam levivat BIM-metoodikat. Koostöös TTÜ teadlastega peaks keskusest kujunema ainulaadse testkeskkonna ja nullenergiakasutusega avalik hoone. Keskuse kütteks kasutakse maasoojuspõhiseid energiakaeve ja päikeseenergiat, hoones valmib ainulaadne demo- ja testkeskkond hooneautomaatika valdkonnas. Hoone ehituse eelarve on umbes 3,4 mln eurot.

Sihtasutuse nõukogu esimehe Urmas Tamme sõnul on ehitustegevuse algus märgilise tähendusega. “Kuna kinnistu paikneb linna südames on kogu ehituse käik alates tänasest linlastele näha,” sõnas Tamm.

Sihtasutuse juhatuse liikme Kalle Karroni sõnul kulgeb ehitus plaanipäraselt, esimese asjana leiti ajutine lahendus kinnistut läbivatele kaablitele.

Kompetentsikeskuste arendamise meedet rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist. Meetme rakendusasutus on siseministeerium ja meetme rakendusüksus Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus. Keskuse loomist finantseerib ka Rakvere linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles