Rakveres elava noormehe vinnutatud veiseliha märgiti konkursil ära

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Bobrovski võtab vinnutatud maheveiseliha eest saadud tunnustuskirja vastu.
Lauri Bobrovski võtab vinnutatud maheveiseliha eest saadud tunnustuskirja vastu. Foto: Teele Üprus

Pühapäeval kuulutati välja 2014. aasta Eesti parim mahetootja ja parim mahetoode. Lisaks märgiti konkursil ära teisigi tooteid, nende seas Sirloin OÜ valmistatav vinnutatud liha “Traditsioonitruu”. Tegemist on Eesti esimese maheveiselihast valmistootega.

Ettevõtte Sirloin OÜ tegutseb küll Järvamaal, kuid selle asutaja ja juht Lauri Bobrovski elab Rakveres.

Lisaks pälvis vinnutatud veiseliha teise koha La Muu jäätise järel publiku lemmiktoote väljavalimisel, milles osales 250 inimest.

Eesti parimaks mahetootjaks 2014 valiti Konju mõisa talu Ida-Virumaalt, mis tegeleb põhiliselt kitsepiimatoodete valmistamisega. Parimaks mahetooteks valiti Urvaste Külade Seltsi toodetav Urvaste kama.

Tootjakonkursile kandideeris kaheksa mahetootjat üle Eesti. Parima mahetoote konkursile esitati kokku 36 toodet 14 töötlejalt. Parima tootja ja toote valisid välja erialaspetsialistidest koosnevad hindamiskomisjonid.

Konkursi korraldas põllumajandusministeeriumi tellimusel Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus koostöös mahepõllumajanduse koostöökoguga. Parima mahetoote valimisel tehti koostööd Eesti Kulinaaria Instituudiga. Parimat mahetootjat ja –toodet valiti viiendat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles