Rutjalanna aed suhtleb looduse keeles

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kivine tiigiaed pakub silmarõõmu ka hämaruses.
Kivine tiigiaed pakub silmarõõmu ka hämaruses. Foto: Erakogu

Kuuendal rahvusvahelisel Tallinna lillefestivalil Tallinna Tornide väljaku pargis rõõmustab jalutajat Rutjalt pärit Maali Roometi minimalistlik suhtlusaed “Looduse keel”.

Lillefestivalil, kus tavaliselt osalevad kollektiivid, esines Maali Roomet personaalse aiaga. Sellesuvise aia märkisid hindajad ära disaini eest, mullu pälvis tema loodud aed kõrge esteetikaga aia tiitli.

Maali Roometi sõnul erineb selle aasta aia kujundus olemuselt eelmise aasta omast, kuigi materjalid on jäänud valdavalt samaks. “Haljastusse on toodud viis elementi: kivi kui külm pind, puit kui soe materjal, vesi kui mänglev mass, taimmaterjal kui kasvav ja liikuv mass ning valgus kui soojus. Kõrghaljastuse motiivi asemele on tulnud vesi ning mändide asemel on sel aastal hoopis sinine lobeeliamass. Tahan näidata just seda, kuidas saab samu materjale kasutades luua erineva kompositsiooni ja väljanägemisega maastikuruume,” iseloomustas Maali Roomet loodud aeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles