Linnapäevad kui sündmuste taimelava

Kairit Pihlak
, Rakvere abilinnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kairit Pihlak.
Kairit Pihlak. Foto: Erakogu.

Rakvere linnas on linnapäevi tähistatud alates 2002. aastast, kui möödus 700 aastat Rakverele linnaõiguste andmisest. Tookord avati tarva kuju ja esimest korda toimus Pikal tänaval käsitöölaat. Linnapäevad on kõik need aastad kogukonna kokku toonud ja linna külalisi meelitanud.

Just linnapäevade ajal on esimest korda toimunud praeguseks märgilised sündmused: meeste tantsupidu, punk-laulupidu ja Eesti Ööjooks. Neist on kujunenud iseseisvad suur­üritused, mille järgi Rakveret tuntakse. Järgmisel aastal toimub meeste tantsupidu 6. ja 7. juunil, Eesti Ööjooks 15. augustil ja punk-laulupidu 22. augustil.

Tuleva aasta linnapäevad toimuvad 12.–14. juunini. Linna sünnipäeva väärikas tähistamine sõltub eelkõige meie enda inimestest, meie ideedest ja soovist oma linna väärtustada ning ühisesse ettevõtmisesse panustada. See pidu on meie nägu ja suurepärane võimalus tulla välja oma uudsete ideedega ja nautida üksteise seltskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles