Juhtkiri: Viis peotäit vilju

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tervise arengu instituut alustas teavituskampaaniat “Mees peab olema viljakas”, et meestele meelde tuletada soovitust süüa vähemalt viis peotäit puu- ja köögivilju päevas. ­Uuringud on näidanud, et teadlikud sellest, kui palju tuleks päevas puu- ja köögivilju süüa, on vaid 9% meestest.

Mehed nimelt peavad vajalikku kogust oluliselt väiksemaks, arvates valdavalt, et üks-kaks peotäit on hea küll. Eks muidugi kampaanias arvestatav peotäis on ikka korralik 100grammine ports, sest viie peotäie all peavad tervise­edendajad silmas tervelt poolt kilo puu- ja köögivilju.

“Erinevates puu- ja köögiviljades leidub ka erinevaid fütotoitaineid, mida seostatakse südame-veresoonkonnahaiguste ja osa vähkkasvajate vormide ennetamisega. Haigusi ennetav toime algab aga vähemalt 500 grammist ehk viiest peotäiest puu- ja köögiviljadest päevas,” on kirjas kampaania lehel toitumine.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles