Maavanema lahkumispeol oodati valget suitsu, mida ei tulnud

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aqva hotelli restoranis Fiore ümbritses lahkuvat maavanemat läinud reede õhtupoolikul hulk kohaliku elu tegelasi nii äri, kultuuri kui ka poliitika vallast.
Aqva hotelli restoranis Fiore ümbritses lahkuvat maavanemat läinud reede õhtupoolikul hulk kohaliku elu tegelasi nii äri, kultuuri kui ka poliitika vallast. Foto: Meelis Meilbaum

Maavanema ametiga hüvasti jätnud Einar Vallbaumi viimane tööpäev päädis reedel meeletu peoga, kuhu kogunes suur osa Virumaa paremaid poegi ja tütreid.

Läbivaks teemaks ei olnud seekord mitte ulmeline seenesaak, vaid kogu lõbusa õhtu jooksul hõljus õhus küsimus, kes astub Vallbaumi suurtesse jalajälgedesse. Vastust hästi hoitud saladusele ei saadudki sel banaalsel põhjusel, et vastust lihtsalt ei olnud.

Oli see nüüd saatuse iroonia või kelmikas kokkumäng, kuid täpselt samal ajal kui maavanem koos oma kaasvõitlejatega Aqva hotelli peenes restoranis Fiore head ja paremat mekkis, pidas reformierakonna Lääne-Viru piirkonna juht siseminister Hanno Pevkur teisel pool tänavat asuvas Rooma nime kandvas konverentsisaalis erakonna kohaliku juhatuse koosolekut, kus arutati ka julgeolekuküsimusi, mis kerkinud seoses Venemaa käitumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles