Tartust pärit loomakaitsja sõitis Rakvere külje all kährikut päästes võsasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna ennelõunal sõitis Tartust Rakvere poole teel olnud Tatjana Lääne-Virumaal Karitsa külas ootamatult sõiduteele jooksnud kähriku päästmiseks võsasse.

“Ma olen nii õnnelik,” ütles õnnetusest vigastamatult pääsenud Tatjana, kes kuulub loomakaitse seltsi. Kährikki pääses õnnelikult metsa.

Tatjana rääkis, et tal on mootorsõiduki juhiluba alles kuu aega. Ootamatult teele jooksnud kährikust üritas noor naine ümber sõita, kuid ei arvestanud sõidukiirusega ja auto sööstis läbi võsa metsa.

Tatjana sõnul helistas ta kohe päästeteenistusse ja politseisse ning teatas juhtunust. Naine teadis, et süttimisohu vältimiseks tuleb akuklemmid lahti ühendada, kuid ise ta seda teha ei osanud. Samuti lisas ta ametivõimudele helistades, et kannatanuid ei ole.

Ametimehed olid kiiresti platsis. Päästjad ühendasid akuklemmid lahti, korravalvurid fikseerisid olukorra. Tatjana oli üllatunud, et politsei ei pannud teda isegi puhuma, näidates pärast loo ära kuulamist üles mundrikandjate inimlikku palet.

Tatjana sõnul päästis teda hullemast võsa, mis sõiduki hoo maha võttis. Autot selle taga polnud alguses nähagi ja üks sohver, silmates noort naist tee ääres seismas, pidas kinni ja  päris, et kas teeline hääletab. Tatjanal tuli siis selgitada, et tema sõiduvahend on ajutiselt seal võsa taga metsas ja küüti ta ei vaja.

See aga polnud veel kõik. Peagi vuras õnnelikust õnnetuspaigast mööda buldooser, mille juht Uno kinni pidas ja oli abivalmilt nõus auto välja tõmbama. Aga polnud vajalikku köit. Siis oli kord Virumaa Teataja esindusel päästetöödel käed külge lüüa. Pärast lühikest telefonikõnet autojuhile oli vajaliku köie asukoht teada ja see sikutati peagi auto pagasniku sügavustest välja.

“Oh sa tibununnukene,” hõikas Tatjana, kui nägi oma autot võsast välja tiritavat. Abivalmis Uno rääkis, et oli ise kuu aega tagasi samasuguses olukorras.

Lõpuks sai kõvasti kannatada saanud auto tee äärde ja Uno Tatjanalt liigutava tänukalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles