Juulis suurenes tootmine töötlevas tööstuses ja energeetikas

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tööstusettevõtted andsid tänavu juulis statistikaameti andmetel 2% rohkem toodangut kui mullu samal ajal. Toodangu hulk suurenes töötlevas tööstuses ja energeetikas, kuid vähenes mäetööstuses.

Jaanuarist alates püsis töötlev tööstus eelmise aasta sama perioodiga võrreldes stabiilses 1–6protsendilises kasvus. Juulis toodeti töötlevas tööstuses 5% rohkem toodangut kui 2013. aasta samal kuul. Toodang ületas eelmise aasta juuli taseme enamikus tööstusharudes. Enim mõjutas toodangu mahu suurenemist elektroonikaseadmete, puittoodete ja toiduainete tootmise kasv. Toodang vähenes keemiatoodete, mootorsõidukite ja ehitusmaterjali tootmises.

Välisturule müüdi juulis 68% kogu töötleva tööstuse toodangust. Võrreldes 2013. aasta juuliga suurenes toodangu müük ekspordiks korrigeerimata andmetel 4% ja müük kodumaisele turule 6%.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles