Põhjakeskuse eskalaatori alt Milano moelavale. Miks ka mitte?

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikese fotosessiooni käigus modelliks pürgijad dramaatilisi poose võtma ei pidanud.
Väikese fotosessiooni käigus modelliks pürgijad dramaatilisi poose võtma ei pidanud. Foto: Meelis Meilbaum

Breketid ja prillid ei ole takistuseks, kui on potentsiaali ja soovi modellitööd teha, teab Rakvere Põhjakeskuses korraldatud modelliotsingul sellele alale pürgivate neidude ja noormeeste julgustajaks olnud Alise-Valentine Prits.

Samasugusel üritusel osales 15aastane neiu möödunud aastal, kui modelliagentuuri Living Models omanik Evelyn Mikomägi ta avastas.

“Arvasin, et ega ma midagi eriti ei saavuta, sest mul on breketid ja kannan prille. Tuli välja, et need tegelikult ei olegi takistuseks, sest breketid võetakse ära ja prillide asemel saab kasutada silmaläätsi,” on Alise-Valentine Prits nüüd tunduvalt enesekindlam, sest potentsiaali temas on, kui mõõtudega tööd teha. Nii on talle öeldud.

Aasta aega on neiu näitusemodellina agentuuriga ka seotud olnud, kuigi väga palju tööd pole veel teha saanud. Seni on ta peamiselt casting’utel käinud ja ennast välismaa agentuuridele näidanud – selle tarvis on tal oma portfoolio. Eelmisel aastal osales Alise-Valentine Prits modellina ERKI moesõul, kus ta poodiumil kõndides kandis Kersti Tiimanni kollektsiooni “Muinasjutt tulipunasest lillest” rõivaid.

Et Eestis on modellil vähe tööd, vaatab neiu juba praegu välismaa poole, sest tavaliselt lähevadki modellid kaheks kuuks välismaale tööle. “Mind kutsuvad kõige rohkem Milano ja New Yorgi moelavad,” avaldab Alise-Valentine Prits ning lisab, et saadud tagasiside annab tunnistust, et Milanosse on tal  põhjust pürgida.

Modelliotsingule Põhjakeskuses tulid ennast proovile panema ka Noella Pärl ja Kreeta Juhandi. Neile oli see esimene kord, kõrge kontsaga kingad jalas, mõõtudega tahvli ees seista, mõõdud anda ja hulga fotode jaoks poseerida.

“Šanssi on, ainult värvitud juuksed ja ripsmepikendused segasid. Mul olevat hea pikkus,” rõõmustas Kreeta Juhandi, keda selle elukutse juures köidab reisimisvõimalus ning uute inimestega tutvumine.

Modelliagentuuri Living Models omanik Evelyn Mikomägi ütles, et nad ei otsigi uusi ja huvitavaid nägusid oma agentuuri ainult praegu, vaid ikka aasta läbi.

Evelyn Mikomäe sõnul on modellidega selline lugu, et need, kellest modell saaks, tavaliselt ei tule ise ennast pakkuma, sest tegemist on üldjuhul rikkumata looduslastega, kellel juuksed värvimata, puuduvad kunstküüned ja ripsmepikendused ning kes ei ole veel liiga eneseteadlikud.

“Modelle, kes kuhugi on jõudnud, on keegi ikka soovitanud,” lisas agentuuri omanik ja teatas kavatsusest teha väike ringkäik Põhjakeskuses, et oma professionaalse pilguga modellikandidaate otsida.

Agentuurile Living Models on Rakvere varemgi huvitavaid leide pakkunud. Möödunud aastal avastati siit tüdruk, kes juba sel suvel käis Jaapanis modellitööd tegemas.

Living Models teeb koostööd tippagentuuridega, kes otsivad tihtipeale Ida-Euroopa riikidest huvitavaid karaktereid Pariisi, Milano ja Londoni moelavadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles