Parimaks laadaleivaks valiti Haldjaleib

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parimaks laadaleivaks valiti Haldjaleib
Parimaks laadaleivaks valiti Haldjaleib Foto: Erakogu

Eesti Vabaõhumuuseumis toimunud sügislaadal ja Eesti leiva päeval, 14. septembril pälvis parima laadaleiva tiitli Haldjaleib OÜ liha-küüslauguleib. Eesti Leivaliidu eestvedamisel korraldatud parima laadaleiva valimisel osales ligi viissada laadakülalist.

Konkursi võitnud Haldjaleib OÜ leivameistri Annely Maksani sõnul on üldjuhul üksinda ja suuresti oma pere toetusel tegutsevale väiketootjale tunnustus väga innustav. “Kes siis veel, kui mitte laadapäeva kohtunik – tarbija – ongi meie kõige suurem hindaja. Kui puudub nende toetus ja heakskiit, siis ei ole mõtet seda ametit pidadagi. Seega olen sügavalt liigutatud ja tänulik parima laadaleiva tunnustuse eest ning küpsetan mõnuga edasi ikka järeleproovitud vanade ja ehk ka peagi uute retseptide järgi,” lisas Maksan.

Eesti Leivaliidu juhi Uno Kaldmäe sõnul on leib eestlastele jätkuvalt tähtis, mida näitab suur leivalaadal osalejate hulk. “Oleme leivapäeva koostöös Eesti Vabaõhumuuseumiga korraldanud juba kümme aastat, et tunnustada tublisid leivameistreid ja -tööstusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles