Rahvausundis on väge täis pihlakale antud küll ohtu ennetavaid, õnne toovaid ja ohtudest päästvaid omadusi. Sügisel oranžikaspunaseks värvuvad marjad aitavad justkui saja häda vastu, pealegi on hea mekiga ja täidavad ka kõhtu.
Tellijale
Pihlakas leevendab vaevusi ja täidab kõhtu
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pihlakamarjad on väärtuslikud nii oma maitseomaduste, toiteväärtuse kui ka raviomaduste poolest. Kirka värviga marja puuduseks võib pidada tema mõrkjat maitset, kuid loodusmees Mikk Sarve kinnitusel on sellest mitmel moel võimalik vabaneda. Mõrkjat maitset vähendab marjade leotamine üheprotsendises soolvees või paaripäevane sügavkülmutamine.