Esimesed USA soomusmasinad jõudsid Tapale

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesed USA soomusmasinad jõudsid Tapale
Esimesed USA soomusmasinad jõudsid Tapale Foto: Meelis Meilbaum

Kaitseväe Tapa linnakusse on kohale jõudnud esimesed Ameerika ühendriikide 1. ratsaväediviisi 1. brigaadi 8. ratsaväerügemendi kaitseväelased koos soomustransportööridega Stryker.

“Soovime jagada mehhaniseeritud üksusega seotud kogemusi eestlastele, kes saavad lisaks soomustransportööridele oma käsutusse ka jalaväe lahingumasinad,” ütles kompaniiülem kapten Theo Kliensorge, kelle sõnade kohaselt tuleb Ameerika ühendriikide relvajõududes kasutatava 30millimeetrise kiirlaskekahuri ja 28 tonni kaaluva Bradley jalaväe lahingumasina puhul kokku puutuda sarnaste väljakutsetega, mis peagi ootavad ees samuti roomikmasinaid kasutama hakkavaid Eesti üksusi.

“Näiteks liikumine punktist A punkti B tsiviiltaristut kahjustamata on üks osa soomusüksuse igapäevaelust, millega hakkab ka Eesti 1. jalaväebrigaad peagi kokku puutuma. Siinkohal saame oma kohalolekuga eeltööd juba veidi ära teha,” ütles kompaniiülem kapten Kliensorge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles