Kogukonna pärliks nimetati Vaike ja Kaur Salus Rakkest

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaike ja Kaur Salus.
Vaike ja Kaur Salus. Foto: Erakogu

Lääne-Virumaal pälvisid tänavu tunnustuse “Kogukonna pärl” Vaike ja Kaur Salus Rakkest.

Tiitliga tunnustatakse igas maakonnas ühte perekonda – kokku 15 peret üle Eesti.

“Lisaks tegutsemisele põllumajanduses ja õppimisele tegelevad Vaike ja Kaur Salus aktiivselt rahvatantsu ja käsitööga, osalevad Rakke valla päevade korraldusmeeskonnas,” on öeldud iseloomustuses.

Salused peavad Aali ajaviitetalu ja arendavad Rakke Kalaspordiklubi.

Nende initsiatiivil on loodud ainulaadne näkirada, korraldatud veeohutusalaseid koolitusi, palju loodushariduslikke veeelustikuteemalisi kanuumatku, organiseeritud igal aastal harivaid õppereise ja laagreid.

Vaike ja Kaur Salust on iseloomustatud kui inimesi, kes propageerivad taaskasutust ja keskkonnahoidlikku viibimist looduses. Nad on alati rõõmsameelsed, sõbralikud ja lahked.

“Meile tuli see tunnustus täieliku üllatusena,” ütles Kaur Salus ja lisas, et midagi ei saa teha ega korraldada ilma abiliste, toetajate ega osalejateta.

“Me ei tea isegi, kes meie kanditatuuri konkursile esitas,” nimetas Vaike Salus.

Vaike Saluse sõnul on aktiivne eluhoiak neil veres. “Ei ole mõtet ju lihtsalt kodus istuda ja viriseda,” sõnas naine.

Ta märkis, et näkirada, kanuumatkad ja veeohutusalased koolitused on eelkõige ikka loodusgiidi õppe läbinud Kauri projektid. “Olen olnud rohkem julgustaja ja kaasaaitaja,” lisas Vaike Salus.

Konkurss “Kogukonna pärl” toimus liikumise Kodukant eestvedamisel kolmandat korda.

Pärliperede tunnustamisüritus leiab aset 4. oktoobril Pirgu mõisas Raplamaal. Siseminister Hanno Pevkur annab neile üle kingituse, Rõuge sepa Peeter Reemanni loodud sepise, pärliga jõekarbi.

Tunnustuse “Kogukonna pärl” saavad pered, kes arendavad elu maapiirkondades, väärtustades koostööd ja olles heaks eeskujuks ning esindavad loodushoidlikku eluviisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles