Reedel esietendub paralleelselt kaks teatritükki

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen lavastusest "Seitsmeteistkümnenda nuku suvi".
Stseen lavastusest "Seitsmeteistkümnenda nuku suvi". Foto: Rakvere Teater

Rakvere Teater alustab oma 75. hooaega 19 septembril, kui väikses ja suures majas esietenduvad korraga kaks uuslavastust.

Toomas Suumani auhinnatud tekst „Viimase öö õigus“, mille on lavale seadnud Raivo Trass ning Austraalia armastuse ja kooselu draama „Seitsmeteistkümnenda nuku suvi“, mida lavastab Toomas Suuman.

„Seitsmeteistkümnenda nuku suvi“ on Austraalia näitekirjaniku Ray Lawleri lugu sellest kuidas kuusteist suve on suhkruroo lõikajad Roo ja Barney tulnud linna, et veeta viis kuud armastusest tulvil puhkuseaega kahe kohaliku baaridaamiga. Aga tulles seitsmeteistkümnendal suvel tagasi, pole asjad enam endised ja nende õnn hakkab ajale jalgu jääma. Kirgliku lavaloo tegelasi kehastavad Ülle Lichtfeldt, Natali Lohk, Silja Miks, Anneli Rahkema, Peeter Rästas, Tarmo Tagamets ja Heigo Teder või Imre Õunapuu

Rakvere Teatri väikses majas etenduv „Viimase öö õigus“ pälvis eelmisel aastal Eesti Teatri Agentuuri näidendivõistlusel peapreemia. Tegemist on on Toomas Suumani poolt kirjutatud painava ajaloolise fiktsiooniga, mis paneb identiteeti otsima ühiselt 20. sajandisse kasvanud Eesti mõisahärra, suurtaluniku ja mõisavalitseja järeltulijad. Näidendi lavastajaks on Rakvere Teatri endine peanäitejuht Raivo Trass ja mängivad Margus Grosnõi, Mait Joorits (külalisena), Maarika Mesipuu, Arvi Mägi (külalisena), Eduard Salmistu ning Tarvo Sõmer.

Mõlemad uuslavastused jõuavad esietenduseni 19. septembril Rakvere Teatris kui avatakse teatri 75. hooaeg. Samal õhtul jagatakse ka traditsioonilisi teatriordeneid, et tänada möödunud hooaja parimat teatrikülastajat, mängupartnerit ja võõrustajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles